|
רביעי, 22 אפריל 2009 05:54 |
|
הורים יקרים, שלום אחרי חופשת החג אני שמחה לחזור, ואנו מתחילים בדיוק בנקודה שהפסקנו. לאחר שדיברנו על הידרותרפיה, אני רוצה לספר לכם על בריכת השחייה השיקומית שבמבואות החרמון. הבריכה האולימפית השיקומית שבמבואות החרמון הינה בריכה מחוממת לטמפרטורה של 33-23 מעלות כאשר בחורף מחומם גם חלל הבריכה ל-03 מעלות. המרכז ההידרותרפי במבואות החרמון מציע מגוון של תוכניות וטיפולים הניתנים ע"י מדריכים הידרותרפיסטים מוסמכים ומוכרים בארגון ההידרותרפיה. הבריכה מציעה טיפולים שיקומיים שונים כגון: פציעות,פגיעות אורטופדיות, וטיפולים המותאמים אישית לאנשים וילדים עם מוגבלויות. בנוסף ניתן למצוא מגוון חוגים: שחיית תינוקות, חוג לימודי שחייה לילדים, התעמלות במים למבוגרים. ניתן לרכוש מנוי אשר מאפשר שחייה בבריכה בשעות הפעילות. במקום מלתחות ומקלחות עם מים חמים. מבואות חרמון נמצאת סמוך לצומת כוח, ואת הבריכה מנהלת הגר שרון. בריכת השחייה מוכרת ועובדת עם רוב קופות החולים כך שבמקרים מסוימים ניתן להגיע עם הפניות מקופות החולים ולקבל את הטיפול הנדרש. אני ממליצה להגיע ולהתרשם מהמקום ומהמטפלים המקצועיים ולקבל מידע עבור החוג או הטיפול בו אתם מעוניינים. חשוב מאוד לציין כי הבריכה נמצאת בשלבי שיפוץ והרחבה ובתכנון הוספה של בריכה שיקומית מחוממת קטנה יותר אשר מיועדת בעיקר לטיפולים, והבריכה הנוכחית הגדולה תשרת את ציבור המנויים ותהיה זמינה למגוון החוגים המקסימים המתקיימים בבריכה. והשאלה מהבית: ליאת שואלת לגבי בתה בת הארבע שחוששת מאוד מהמים, אך היא מאוד מעוניינת לחשוף אותה לשחייה וגם הילדה מאוד רוצה אך פוחדת, מה אפשר לעשות? ותשובתי: ובכן ליאת הבעייה של בתך היא מאוד נפוצה וברוב המקרים קלה לטיפול כל מה שדרוש הוא רצון, התמדה, סבלנות, ואיש מקצוע מיומן. למדריכים יש מספיק ניסיון עם חרדות מהמים והכניסה למים היא מאוד הדרגתית ולא מאיימת, כך גם כל תהליך הלימוד. הלמידה הינה דרך חוויה ומשחק ובקצב של הילד, ככל שהילד נחשף למים בשלב מוקדם יותר כך יותר קל וזורם. אך אני אומרת אף פעם לא מאוחר מידי וצריך ומומלץ לנסות. אז אני מקווה לראות אתכם מתנסים בחוויה הקסומה של המים ומגלים את הקסם שבה.
|
|
LAST_UPDATED2 |