|
רביעי, 24 יוני 2009 06:18 |
|
הורים יקרים שלום רב בהמשך לשלבי ההתפתחות שתיארתי בקצרה בשבוע שעבר, בחרתי שאלה חשובה ונפוצה שהגיעה אלי וברצוני לענות עליה לטובת כל ההורים. שאלה: את השאלה שואלת אותי אמא לתינוקת בת 4 חודשים שממש מתקשה לשכב על הבטן, היא לא אוהבת את התנוחה הזו ומקטרת מאוד, מה החשיבות של שכיבה על הבטן האם עליי להתעקש איתה? תשובה: ראשית אני רוצה להרגיע אותך ולומר לך שזו שאלה ובעיה מאוד נפוצה בקרב תינוקות בחודשים הראשונים. תחילה יש להבין את התינוק ששהה ברחם 04 שבועות והיה עטוף במים חמימים ללא כל צורך להתמודד עם לחצים המופעלים על גופו או עם מגע ואוויר, ולכן כל דבר שייחשף אליו התינוק מחוץ לרחם הוא חדש ומורכב עבורו, ושכיבה על הבטן פשוטה ככל שתיראה לנו המבוגרים הינה תנוחה מאוד קשה לחלק מהתינוקות לא כולם חזקים מספיק על מנת להחזיק את ראשם ולהרימו מעל המשטח, חלקם מתקשים עם תחושת הלחץ על בית החזה והבטן, וחלקם לא אוהבים את התחושה שהעולם מכווץ יותר כך ששדה הראיה קטן והם רואים רק מה שלפניהם, בקיצור כפי שאת יכולה להבין יש המון גורמים המשפעים על השלב ההתפתחותי הזה ולכן יש להתייחס לכך בסלחנות ובפחות לחץ. אך אם זאת לא לזנוח כלל את הנושא כי בזכות קצת סבלנות וטכניקות פשוטות ניתן להתגבר על המכשול הקטן הזה. אתן לך כמה טיפים קטנים כי זה נושא רחב: להשכיב על הבטן בכל הזדמנות בזמן שהתינוקת ערה, לפרקי זמן שהיא מאפשרת בשאיפה להאריך בכל פעם קצת את זמן השכיבה על הבטן. לא לתת לה לצרוח ולבכות הרבה זמן במנח הזה שלא ליצור תסכול. לנסות ולסגל את מנח הבטן בדרכים אחרות שיותר אהובות על התינוקות כמו: להשכיב אותה על הבטן שלך לדבר ולשיר לה, להניח את היד שלך מתחת לבית החזה שלה לכמה דקות לפני ההנחה על המשטח ובעת ההנחה להוציא את היד באיטיות, ניתן להניח גליל או מגבת מגולגלת מתחת לחזה וזה יקל על תחושת הלחץ וכדאי להניח משחק קטן במרחק נגיש. הרבה מגעים עמוקים ועיסויים באזור החזה הכתפיים והבטן גם יעשו עבודה נפלאה. אפשר לשכב מולה פנים מול פנים, זה יקנה לה ביטחון ויעודד אותה להרים את הראש. אני מאחלת לך המון הצלחה ומקווה שתצליחי ליישם את הטיפים שנתתי לך – זכרי לעשות הכול בסבלנות! זהו להפעם בשבוע הבא שאלה חדשה – אני מזכירה לכם שאת השאלות שלכם אתם מוזמנים לשלוח לתיבת המייל שלי שכתובתה
כתובת דוא"ל זו מוגנת מפני spambots, יש לאפשר JavaScript על-מנת לראות את הכתובת
|