דף הבית מוסיקה כל הכבוד
כל הכבוד הדפסה דוא
נכתב ע"י בני איתן   
ראשון, 18 ספטמבר 2011 12:33

אוסף מרובע של השירים היפים מתוך הסרטים הישראלים. נוסטלגיה, צמרמורות, גרון חנוק. נהדר. NMC יונייטד
מאות שירים ליוו את הסרטים של הקולנוע הישראלי לתולדותיו. 83 נפלאים מתוכם נמצאים באוסף המרובע החדש - "כל הכבוד - השירים היפים של הקולנוע הישראלי". באמת כל הכבוד. לכל סרט יש פסקול מוזיקלי ובדרך כלל שיר נושא. שיר יזכיר לכם סרט אהוב גם שנים אחרי שצפיתם בו.
האוסף הזה מסודר כרונולוגית מ-1964 ועד 2004, 40 שנה של סרטים מכל הסוגים ושירי נושא שכולם זוכרים. המפעל המבורך הזה נאסף, נערך והופק על ידי ליאור מזרחי ל"NMC יונייטד".
הנה קצת מכל הטוב הזה: "לילה בחוף אכזיב" (מתוך "דליה והמלחים"), "לי ולך" ("סלאח שבתי"),  "עם רדת יום" ("מצור"), "בלדה לשוטר" ("השוטר אזולאי"), "אולי על שפת הים" ("לופו"), "הנני כאן" ("אני ירושלמי"), "כל הכבוד" ו"יש מקום" ("קזבלן"), "מציצים", "גבעת חלפון אינה עונה", "שיר הלהקה" ("הלהקה"), "סוס עץ", "שיר הפרח'ה" ("שלאגר"), "לגור איתו" (דיזנגוף 99"), "תני לי יד" ("מאחורי הסורגים"), "שתי אצבעות מצידון", "טיפ טיפה" ("חולה אהבה בשיכון ג'"), "נשל הנחש" ("שורו"), "במקום הזה" ("החיים על פי אגפא"), "אהבה אסורה", "גשם" ("עפולה אקספרס"), "בסוף העולם" ("סוף העולם שמאלה") ועוד המון.
מלבד מילות השירים וקרדיטים ליוצרים ולמבצעים, הספרון המצורף מציע גם תקציר של הסרט ותמונת הכרזה שלו.
אחד האוספים המרגשים ששמעתי ואני כבר שמעתי כמה. החגים מתקרבים וזוהי מתנה נפלאה ליקיריכם.

TAIM FOR CREATION

תמר אייזנמן היא זמרת-יוצרת-גיטריסטית מצוינת ואלבומה החדש מרתק את האוזן. חצי מהאלבום מורכב משירים קצביים, רוק משובח עם תפקידים בולטים לכלי נשיפה ממתכת, מה שנותן לזה גם אווירת ג'אז-fאנק-בלוז. החצי השני שקט יותר והאיכויות הקוליות של אייזנמן באות לידי ביטוי.

משפחת אלייב ותמיר מוסקט

שלושת הדורות של משפחת אלייב מביאים את הגרוב הבוכרי באלבום חדש. אחרי שחיממו בעבר את אחת ההופעות של ה"בלקן ביט בוקס", "גנבו" האלייבים את תמיר מוסקט, כדי שיפיק מוזיקלית. מוסקט שילב במוזיקה המרכז-אסייתית ביטים אלקטרוניים ומקצבים עכשוויים והעמיד את הדיסק הזה על רמה גבוהה מאוד.
יחד עם זה, הבוכרית-אוזבקית-טג'יקית לא ממש ידידותית לאוזן הישראלית. המקצבים מצוינים, המון שמחה ואנרגיות בלתי נגמרות, אבל השירים עצמם נשארים עלומים. עוד השקעה קטנה בחוברת המצורפת - תוספת תרגומי השירים - והיינו מבינים במה מדובר.

תגובות
הוסף תגובה חיפוש
הוסף תגובה
שם:
דואל:

אתר:
כותרת:
קוד UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 

:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

LAST_UPDATED2

זכויות יוצרים © 2012 mabat-aher - עיתון מבט אחר. כל הזכויות שמורות.
ג'ומלה! הינה תוכנה חופשית המשוחררת תחת רשיון GNU/GPL.